Середня зарплата в Румунії

Середня чиста зарплата в Румунії в грудні 2019 року склала 3 340 леїв, що на 161 леїв (+ 5,1 відсотка) більше, ніж в попередньому місяці, повідомляють румунські ЗМІ з посиланням на Національний статистичний інститут.

Найвища заробітна плата була зареєстрована в області інформаційних технологій, де середня чиста зарплата в грудні склала 7 689 леїв. На протилежному полюсі зарплата при виробництві одягу – 1 853 лея, згідно з даними румунської статистики, повідомляє БТА.

Згідно з даними Національного статистичного інституту, середня брутто-зарплата в грудні 2019 року склала 5 465 леїв або на 269 леїв (+5,2 відсотка) більше, ніж в листопаді 2019 року.

У грудні 2019 року в більшості секторів румунської економіки середня чиста заробітна плата була вищою, ніж в попередньому місяці, в результаті різних бонусів (квартальні, річні, зимові канікули, виняткові заслуги або 13-а зарплата), грошова допомога, суми з чистого прибутку або з інших фондів. Збільшення чистого винагороди також пов’язано з результатами, досягнутими в виробництві, збільшенням доходів, а також зі звільненням персоналу в деяких секторах.

За даними румунської статистики, у порівнянні з груднем 2018 року середня чиста заробітна плата збільшилася на 13 відсотків.