У Вільнюсі вводить туристичний податок

Міська влада литовської столиці прийняли рішення про введення податку для туристів, яке почне діяти з 1 липня.

Вильнюс фото

Приїхали в Вільнюс 1 липня в якості туриста вже будуть платити за свій статус 1 євро на добу. Слід зазначити, що сума досить демократична, в деяких містах Європи аналогічна плата становить 7 євро.

Не треба буде вносити оплату мандрівникам, які ще не досягли повноліття, а також людям з обмеженими можливостями.

Поки що тим, хто буде подорожувати в Вільнюс у складі великих туристичних груп, до кінця 2018 року податок платити не потрібно. За оцінками експертів столичної мерії, за рахунок введення нового податку додаткове поповнення в міський бюджет складе 2 мільйони євро.

Туристичний податок – поширена практика в багатьох європейських містах, серед них: Берлін, Рим, Амстердам та інші. Влада цих популярних туристичних центрів мають додаткові доходи, які спрямовуються на розвиток інфраструктури для мандрівників, підтримки популярних пам’яток у належному вигляді.

Відповідальність за збір нового податку з туристів покладається на компанії, які надають послуги проживання. Крім готелів, і приватні особи, які здають мандрівникам житлову площу в оренду також повинні будуть враховувати додаткову плату.

За словами директора Литовської асоціації готелів і ресторанів Эвалды Шишкаускене, найголовніше, щоб ці додаткові кошти допомогли Вільнюсу зміцнити менеджмент туризму і витратити їх так, щоб місто отримувало від цього користь, став більш привабливим для мандрівників.

Джерело: www.eurabota.ua