Тисячі відпочивальників евакуюються з в’єтнамського морського курорту в зв’язку з новими випадками COVID-19

“Близько вісімдесяти тисяч чоловік, більшість з яких місцеві туристи, евакуюються з популярного в’єтнамського морського курорту Дананг після того, як в місті було зареєстровано більше десяти нових випадків коронавірусної інфекції”,- повідомляє Associated Press з посиланням на заяву уряду В’єтнаму.

В’єтнам, який багато хто вважає прикладом успішної боротьби з коронавірусом, знову ввів в дію соціальний дистанційний порядок в Дананге після реєстрації нових випадків зараження.

Це перші локальні випадки зараження у В’єтнамі більш ніж за три місяці.

У суботу 57-річний чоловік дав позитивний результат на коронавірус і став першим місцевим захворюванням з квітня. Як повідомили в міністерстві охорони здоров’я В’єтнаму, у вихідні було зареєстровано ще три випадки коронавирусной інфекції, в понеділок ще 11.

“Уряд видав другий соціальний наказ”, – повідомляє Associated Press.
Нові випадки коронавіруса викликали страх у туристів в місті, причому багато хто з них передчасно припиняють свою відпустку.

Влада В’єтнаму заявили, що чотири в’єтнамські авіакомпанії запланували додаткові рейси і більші літаки для перевезення жителів Дананга, більшість з яких були в’єтнамськими туристами.

«Ймовірно, на евакуацію 80 000 пасажирів буде потрібно чотири дні», – сказав високопоставлений представник авіації. Міністерство охорони здоров’я заявило, що людям, які відбувають з Дананга, наказано ізолюватися і повідомляти про свій стан місцевим органам охорони здоров’я.

Міністерство заявило, що 11 випадків зараження в понеділок були пацієнтами і медичними працівниками в лікарні в Дананге. Лікарня ізольована, і органи охорони здоров’я шукають контакти заражених, які будуть перевірені і, при необхідності, поміщені на карантин.