Українці все більше користуються швидкісними поїздами

Рекордні показники перевезень швидкісними поїздами Інтерсіті зафіксовані «Укрзалізницею». Пасажиропотік у серпні склав 548 тисяч осіб.

фото скоростной поезд Интерсити

Вісім тисяч чоловік – такий приріст пасажиропотоку продемонстрований у серпні порівняно з липнем протягом якого було перевезено 540 тисяч пасажирів.

За словами глави ПАТ «Укрзалізниця Євгена Кравцова популярність швидкісних поїздів серед пасажирів постійно зростає, він повідомив, що порівняно з серпнем 2017 року «кількість пасажирів у серпні 2018 року збільшилася на 26 тисяч осіб, а всього за 8 місяців цього року поїзди Інтерсіті» перевезли майже 3,9 мільйона осіб».

Швидкісні потяги їздять між Києвом та обласними центрами, а також популярними серед туристів українськими містами, в тому числі по одному міжнародним маршрутом Київ-Перемишль, який дуже затребуваний серед українських туристів і трудових мігрантів. Найпопулярнішими напрямками традиційно залишаються харківське, дніпровське і львівське. Заповнюваність поїздів «Інтерсіті» наближається до ста відсотків.

Раніше повідомлялося, що протягом літа 2018 року поїздами «Укрзалізниці» було перевезено 13,4 мільйона осіб, що на 3,5 відсотка більше, ніж минулого літа.