Тепер туристам потрібно платити більше, щоб вилетіти з Єгипту

В уряді Єгипту вирішили, що туристи, які відпочивали в країні, повинні заплатити значно більше, коли будуть повертатися додому.

Спеціальний туристичний збір, який стягується з кожного іноземного туриста, що повертається до своєї країни після відпочинку в Єгипті, вирішено суттєво збільшити.

Спираючись на статистичні дані, з упевненістю можна сказати, що після Туреччини Єгипет є однією з найпопулярніших країн, в яку з великою охотою їдуть відпочивати українські громадяни. Однак влада цієї країни вирішила, що потрібно підняти спеціальний збір, який стягується з кожного іноземця, який відпочивав в Єгипті, при поверненні його додому.

Нещодавно вища рада з ціноутворення в Єгипті прийняла рішення про підвищення збору, який закладається у вартість квитків на рейси, які вирушають з аеропортів країни. Тепер непрямий збір з пасажирів міжнародних регулярних і чартерних авіарейсів становитиме 25 доларів, що на 5 доларів більше, ніж раніше. Останній раз підвищення цього спеціального збору було в 2013 році.

Згідно з даними Всесвітньої ради з туризму і подорожей, в 2018 році кількість туристів в Єгипет збільшилася на 16,5 відсотка. Доходи від туристичного сектору економіки країни зросли на 12 відсотків до 29,6 мільярдів доларів.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що традиційно найпопулярнішими напрямками для відпочинку серед українців під час травневих свят є Туреччина, Єгипет, Кіпр і Об’єднані Арабські Емірати.

У Львові згідно з новими змінами в Податковому кодексі України, підвищили туристичний збір.