Масовий туризм спантеличив влада Амстердама

В найбільш жвавих районах Амстердама для туристів скоро буде проблематично орендувати житло, користуючись інтернет-ресурсом Airbnb.

Амстердам фото

Масовий туризм в Амстердамі настільки виріс за останні роки, що влада цього міста почали вживати заходів по його обмеженню. З цією метою планується значно збільшити туристичний податок, а також практично звести до нуля можливість оренди житла в центральних кварталах міста, користуючись можливостями інтернет-порталів.

На сьогоднішній день податок для туристів диференційований: для центральних районів він становить 6%, а для околиць міста – 4%. Заплановано підвищення до 7% незалежно від місця, де перебуває турист.

Орендувати житло в Амстердамі буде можна тільки за межами центрального району міста і то максимальний термін оренди буде складати всього лише 30 днів в році.

Також серед заходів, які плануються втілити на практиці – обмеження «пивних велосипедів» і «пивних круїзів», туристам буде заборонено сідати і виходити з екскурсійних судів в центрі міста.

Всі ці заходи плануються ввести через великий наплив туристів, яких вже настільки багато, що вони роблять центр міста некомфортним для місцевих жителів. Крім того, з-за туристів за рік вартість квартир в місті зросла на 12%.

Загалом в цьому році в Амстердамі очікують прибуття 18 мільйонів іноземних гостей, це на 20% більше порівняно з числом туристів дворічної давності.

Джерело: www.eurabota.ua