Прем’єр-міністр Японії пообіцяв підвищення заробітної плати у країні

“Прем’єр-міністр Японії Фуміо Кісіда сьогодні пообіцяв підняти заробітну плату робітникам, щоб захистити економіку від зростання глобальної інфляції. Це сталося в день відкриття позачергової сесії парламенту Японії, скликаної для обговорення додаткового бюджету для пом’якшення наслідків пандемії коронавірусу”, – повідомляє Reuters.

Підвищення заробітної плати є ключем до мети прем’єр-міністра боротьби з дефляцією, одночасно заохочуючи японські компанії витрачати рекордні гроші на заробітну плату та інвестиції.

З моменту вступу на посаду в жовтні Кісіда тисне на японські компанії, закликаючи тих, чиї доходи відновилися до рівня, що передує пандемії, підвищити заробітну плату на 3% і більше.

Як заявив сьогодні прем’єр-міністр, уряд закладе основу для надання допомоги компаніям приватного сектора у підвищенні заробітної плати за рахунок перегляду податків та надання пільг тим, хто йде на такий крок.

«Оскільки зростає занепокоєння тим, що зростання глобальної інфляції може вплинути на Японію, я зроблю все, що в моїх силах, щоб підвищити заробітну плату та захистити японську економіку», – сказав Кісіда.