Чи буде помилуван вбивця сенатора Роберта Кеннеді?

Губернатор Каліфорнії Гевін Ньюсом відмовився умовно-достроково звільнити Сірхана Сірхана, палестинського біженця, який відбуває довічний термін за вбивство сенатора Роберта Ф. Кеннеді у 1968 році.

В інтерв’ю Los Angeles Times Ньюсом заявив, що не згоден із рішенням Ради про можливе умовно-дострокове звільнення 77-річного Сірхана.

Раніше Каліфорнійська комісія з помилування рекомендувала його звільнити. Прокуратура США не заперечувала проти рекомендації.

77-річний Сірхан провів 53 роки у в’язниці за вбивство брата президента Джона Ф. Кеннеді.

Сини Роберта Кеннеді, Дуглас і Роберт висловили підтримку звільненню Сірхана. На даний момент ув’язнений подав 16 прохань про помилування, але попередні 15 були відхилені.

У 1968 році Роберт Кеннеді виборював висування на посаду президента від демократів. Він був убитий у готелі в Лос-Анджелесі після оголошення перемоги на попередніх виборах у Каліфорнії.

Ув’язнений Сірхан, який приїхав до Сполучених Штатів з Єрусалиму в 1950-х роках, був засуджений до смертної кари в 1969 році, але в 1972 штат Каліфорнія скасував смертну кару і замінив вирок довічним ув’язненням.

Сірхана буде звільнено, якщо губернатор Каліфорнії схвалить рішення про помилування протягом 90 днів.