У Вроцлаві відбувся фестиваль сільського туризму

З 28 лютого по 1 березня в місті Вроцлав (Польща) проходив фестиваль сільського туризму.

Місцем для проведення фестивалю було обрано міський стадіон, побудований спеціально до Євро 2012. Сьогодні крім футбольних матчів на арені проходять концерти, виставки і фестивалі.

Сільський або фермерський туризм в європейських країнах стає все популярнішим. У Польщі його розвитку приділяють велику увагу. Підтвердження – проведення фестивалю у Вроцлаві.

В рамках фестивалю було проведено ярмарок з атракціонами для дітей і змаганнями для дорослих. Для всіх бажаючих проводились майстер-класи, семінари та конкурси. Відвідувачі могли ознайомитися з тим, як робиться вовна. Або взяти участь в майстер-класі по бджільництву, на якому розповідали про те, яке використовується обладнання, як влаштований вулик для бджіл, про способи отримання різних продуктів бджільництва і їх користь.

Польська влада має намір розвивати напрямок фермерського туризму. У цьому році проводиться конкурс «Зелене літо» з метою просування кращих туристичних об’єктів в трьох категоріях: відпочинок на фермі, відпочинок на природі і освітні ферми.

В Україні сільському туризму, на жаль, не приділяється така велика увага, хоча наша країна має для цього набагато більше можливостей, ніж Польща. Якщо створити відповідну інфраструктуру, то цей вид туризму приносив би величезні доходи до бюджетів різних рівнів. На сьогодні сільський туризм розвивається за рахунок індивідуальної ініціативи окремих дрібних підприємців, які не розраховують на підтримку від держави.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у французькому Агентстві з розвитку туризму зацікавлені в збільшенні кількості туристів з України.

За підсумками 2019 року доходи від туристичного збору в Києві склали 63 мільйони гривень, що в 2 рази більше, ніж в 2018 році.