Білий дім розглядає питання про обмеження числа біженців

Америка може закрити ворота для біженців зі всього світу. За даними New York Times, значно скорочена програма, яка дозволяє людям, рятується від війни, переслідувань і голоду, шукати притулку в США, може бути додатково скорочена або навіть скасована.
Уже в цьому році адміністративна програма скоротила число біженців, яких приймає США до 30000 чоловік. Це більш ніж на 70 відсотків менше, ніж в кінці терміну повноважень попередньої команди Білого дому.
Як повідомляється в суботньому випуску New York Times з посиланням на урядові джерела, існує два варіанти. Перший передбачає скорочення числа біженців приблизно до 10-15 тисяч. Другий обмежує їх приплив до нуля. Президент матиме право приймати деяких біженців у виняткових випадках.
«У той час, коли число біженців знаходиться на найвищому рівні в історії, Сполучені Штати відмовилися від глобального лідерства в переселенні людей, які потребують особливого догляду і захисту». (…) В результаті світ стає менш жалісливим і менш здібним справлятися з майбутніми гуманітарними проблемами », – заявив президент Refugees International (RI) Ерік Шварц, цитований New York Daily.
RI є незалежною гуманітарною організацією, яка шукає підтримки для переселенців, включаючи і внутрішніх, а також біженців та осіб без громадянства.
Противники скорочення припливу біженців відзначають, що скорочення програми є частиною нинішніх зусиль по скороченню числа прибуваючих іноземців. Це також стосується легальних і нелегальних іммігрантів і прохачів притулку.
Як очікується, проблема біженців стане предметом обговорення в Білому домі у вівторок. Високопоставлені чиновники адміністрації у Вашингтоні зберуться там, щоб визначити кількість біженців на наступний рік.