Сьогодні Мальта знову відкриває свій аеропорт

Прем’єр-міністр Роберт Абелла вчора заявив Reuters, що 1 червня Мальта знову відкриє свій аеропорт для пасажирських літаків.

Острів поступово знімає обмеження, введені в березні по відношенню до коронавіруса.

Туризм складає майже чверть економіки Мальти, і готельєри закликають уряд відкрити аеропорт або ризикнути масовим безробіттям.

Були узгоджені «безпечні коридори» для поїздок з країн з низьким числом заражених коронавірусом, включаючи Люксембург, Норвегію, Сербію, Словаччину, Австрію, Чеську Республіку, Латвію, Литву і Ізраїль.

На середземноморському острові зареєстровано близько 600 коронавірусних інфекцій і дев’ять смертей, з інтенсивним тестуванням і програмою відстеження контактів. Магазини товарів першої необхідності були відкриті з середини травня, але церкви і школи залишалися закритими. Бари та спортивні зали відкриються в наступну п’ятницю.

«Хвилюючі часи для Мальти. Ми повертаємося до нормального життя», – сказала Абелла.

Він додав, що уряд оголосить про бюджет 8 червня, щоб збільшити споживання та інвестиції. Бюджет зазвичай оголошується в жовтні.

Прем’єр-міністр сказав, що уряд платить 800 євро на місяць за кожного працівника, щоб зберегти роботу, і він буде дотримуватися цієї схеми, поки економіка не відродиться.