Туристичний сектор світової економіки стабільно розвивається

Всесвітня туристська організація ООН (ВТООН) опублікувала дані про розвиток туристичного сектору світової економіки.

Згідно з новими статистичними даними, у всьому світі протягом 2019 року було зафіксовано 1,5 мільярда туристичних поїздок. У порівнянні з 2018 роком число подорожей збільшилося на 4 відсотки.

Зокрема, в опублікованому звіті ВТООН зазначається: «Зростання міжнародного туризму триває вже десятий рік поспіль. Приріст на 4 відсотки в порівнянні з попереднім роком свідчить про те, що туризм – одна з найбільш швидко зростаючих і стабільних галузей світової економіки».

Кількість туристичних поїздок збільшилася у всіх регіонах. Однак деякі події істотно загальмували розвиток туризму. Перш за все, мова йде про вихід Великобританії з Євросоюзу, банкрутство найбільшої туристичної компанії світу Thomas Cook, а також істотне сповільнення зростання світової економіки. В першу чергу, це вплинуло на туристичний сектор економік країн Європи і Азії.

Генеральний секретар ВТООН Зураб Пололікашвілі підкреслив: «Найбільші міжнародні події, такі, як літні Олімпійські ігри в Токіо, виставка Expo 2020 у Дубаї повинні позитивно вплинути на приріст турпотоку».

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що влада Єгипту має намір в найближчі кілька років побудувати новий міжнародний аеропорт на Синайському півострові.

Нові правила прийому туристів у стамбульському аеропорту передбачають штраф для тих, хто буде зустрічати своїх клієнтів з табличкою, на якій написано назву компанії.