Мексика: як дістатися та перетнути кордон?

Вимоги в’їзду до країни залишаються загальними. Громадяни України можуть в’їжджати та перебувати за електронним дозволом протягом 180 днів. Для продовження легального перебування їм слід звернутися до міграційної служби Мексики (Instituto Nacional de Migración) за місцем Вашого перебування.

З 01.01.2022 було знято обмеження, введені у зв’язку з коронавірусом COVID-19, на в’їзд на територію Мексики. Необхідність негативного ПЛР тесту, сертифіката про вакцинацію, самоізоляція не потрібні.

Система електронної авторизації (SAE) https://embamex.sre.gob.mx/ucrania/index.php/2016-04-13-07-16-32/2016-04-13-07-27-15

Електронна система авторизації, або електронна віза, – це механізм, який застосовується до громадян України для того, щоб подорожувати до Мексики літаком з метою туризму! Немає необхідності отримувати візу в Посольстві Мексики, оскільки перебування планується без дозволу на здійснення оплачуваної діяльності та з метою туризму, транзиту через Мексику, встановлення бізнес-контактів (наприклад, відвідування нарад, візити, навчання чи консультації в Мексиці), релігійної діяльності, технічної роботи у компаніях (без отримання оплати в Мексиці), благодійної діяльності, спорту, транспортування товарів, лікування, відвідування ярмарку або конференцій, а також проведення досліджень, що не передбачають періоду, що перевищує 180 днів.

Громадянам України завжди потрібна віза для в’їзду до Мексики. Не потрібні візи громадяни України, якщо є віза постійного резидента або діюча багаторазова віза до Японії, Сполученого Королівства, країн Шенгенської зони, Канади або Сполучених Штатів Америки, або до країн-членів Тихоокеанського Альянсу (Колумбія, Перу та Чилі).

Електронний дозвіл є безкоштовним, дійсним для одного в’їзду з максимальним терміном перебування протягом 180 днів.

Процедура, яку необхідно виконати:

  • Мінімальний термін дії Вашого паспорта перед поїздкою до Мексики має становити 6 місяців.
  • Перейти за наступним посиланням на офіційну сторінку Національного інституту міграції для заповнення заяви не раніше ніж за 30 днів. Рекомендуємо виконувати цю процедуру завчасно:

https://www.inm.gob.mx/sae/publico/ru/sollicitud.html.

Особисті дані слід вносити до заяви латинськими літерами відповідно до паспортних даних. Інформація, що надається зацікавленою особою, має бути правильною та достовірною, інакше заявнику буде відмовлено в електронному дозволі, а також у можливості сісти на літак чи в’їхати на територію Мексики.

Надання дозволу та перевірка: Роздрукований електронний дозвіл необхідно показати разом з паспортом та квитком на літак представнику авіакомпанії при оформленні посадки на рейс. Авіакомпанія перевірить інформацію, і якщо вона виявиться правильною, посадка буде дозволена.

В’їзд на територію Мексики: Після прибуття в пункт в’їзду до Мексики, потрібно буде показати паспорт, електронний дозвіл і заповнену міграційну форму, яку можна отримати в авіалінії або в пункті в’їзду в країну.

Важлива інформація: Віза або електронний дозвіл не гарантують в’їзд на мексиканську територію, оскільки імміграційна служба може запросити докладнішу інформацію та дані про цілі Вашого перебування в країні та фінансове забезпечення.

Мета подорожі: Імміграційна служба може запросити один із наступних документів або кілька з них:

  • бронювання готелей
  • зворотні білети
  • туристичні квитки (маршрут)
  • лист-запрошення від мексиканського громадянина

Імміграційний орган може попросити довести свою економічну платоспроможність (готівка, кредитна картка, банківські виписки або інший подібний документ).

Якщо Ви подорожуєте до Мексики не з метою туризму, Ви повинні надати документ, що обґрунтовує мету Вашої поїздки (відрядження, навчальна діяльність тощо).

Джерело: https://t.me/dobrisysidu