Лідери Центральної Європи: мігранти – не вихід з демографічної кризи

“Лідери країн Центральної Європи підписали спільну заяву, в якій говориться, що імміграція не повинна бути відповіддю на зниження народжуваності в Європейському союзі, і в той же час закликали блок зберегти сімейну політику в рамках національної юрисдикції”, – повідомляє Reuters.

Декларацію підписали прем’єр-міністр Чехії Андрій Бабіш, прем’єр-міністр Словенії Янез Янса, прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, президент Сербії Олександр Вучич і голова президентства Боснії і Герцеговини Мілорад Додік.

«Збільшення числа європейських дітей необхідно для збереження європейської християнської культури та інших релігійних традицій для майбутніх поколінь», – йдеться в заяві, підписаній прем’єр-міністрами Угорщини, Польщі, Чехії, Словенії та президентом Сербії.

За даними Євростату, з 2000 року народжуваність в Європейському союзі знижується.

«Єдине стійке рішення проти зникнення Європи – це збільшення народжуваності», – сказав Бабіш на Демографічному саміті в Будапешті, де лідери Центральної Європи виступили зі спільною заявою.

Бабіш попередив про наслідки зниження народжуваності в Європейському союзі, де в середньому на одну жінку народжується 1,6 дитини, в той час, як в середньому для підтримки населення необхідно 2,1 дитини.

«Єдине дійсно стійке вирішення проблеми зникнення Європи – це підвищення народжуваності нашого корінного населення», – додав Бабіш.