Третина американських солдатів відмовляється від вакцинації від COVID-19

“Представники Пентагону заявили, що третина американських солдатів відмовляється від вакцинації проти коронавіруса, хоча в збройних силах багато випадків захворювань”,- повідомляє AFP.

Генерал-майор Джефф Таліаферо повідомив про це під час слухань в Конгресі. Міністерство оборони досі не зобов’язує солдат проходити імунізацію, оскільки не має повного схвалення Федерального агентства з лікарських засобів.

Представник Пентагону Джон Кірбі заявив, що повних даних про імунізацію військовослужбовців немає, але на даний момент зроблено більш 916 500 щеплень. Він також підкреслив, що рівень відмов відповідає загальному рівню серед населення Сполучених Штатів.

Уряд мобілізував армію та Національну гвардію для підтримки кампанії з імунізації в країні. Представник Пентагону додав, що до кінця тижня буде вакциновано більше 1 мільйона військовослужбовців.

“Пентагон робить обов’язковими більшість стандартних щеплень для військових. Але оскільки вакцини проти коронавіруса в повному обсязі не схвалені, вони не можуть змусити людей пройти імунізацію”,- сказав Кірбі.