Австрія планує штрафи до 3600 євро за відмову від вакцини Covid

Як повідомив міністр охорони здоров’я, Австрія планує накладати штрафи у розмірі до 3600 євро на людей, які нехтують довгостроковою вакцинацією проти коронавірусу, яку планується запровадити у лютому для всіх мешканців віком 14 років та старших.

Минулого місяця уряд оголосив, що запровадить обов’язкову вакцинацію на початку наступного року, ставши першою європейською країною, яка це зробила. В останні тижні країна підготувала деталі законопроекту за підтримки двох із трьох опозиційних партій у парламенті.

Міністр охорони здоров’я Вольфганг Мукштейн сказав, що будуть винятки для вагітних жінок (хоча їм також рекомендується робити щеплення), для людей, яким не можна зробити щеплення за медичними показаннями, та для людей, які вилікувалися від COVID-19 за останні шість місяців.

Закон має набути чинності 1 лютого. Мукштейн сказав, що люди, які мають право на звільнення, мають бути зареєстровані у центральному реєстрі вакцинації, який періодично перевірятиметься. Перший крайній термін – 15 березня.