ВООЗ стурбована: Євро-2020 – розплідник COVID-19

“Всесвітня організація охорони здоров’я вважає, що зростання числа коронавірусних інфекцій в Європі безпосередньо пов’язане з проведенням Євро-2020. Минулого тижня кількість заражень після тривалого спаду різко зросла до 10%”, – пише BBC.

Чемпіонат з футболу пов’язаний зі збільшенням числа хворих – послужив причиною стрибка в поєднанні з поширенням нових штамів коронавіруса, які характеризуються більш легкою і швидкою передачею і уповільненням темпів вакцинації.

Минулого тижня органи охорони здоров’я Шотландії оголосили ще про 2000 випадків COVID-19 серед людей, які відвідують футбольні матчі чемпіонату Європи. Близько 90% хворих становлять чоловіки, а три чверті від загального числа – 1470 випадків – у віці від 20 до 39 років.

397 шотландців, які відвідали матч Уемблі між Шотландією та Англією 18 червня, дали позитивний результат на COVID-19.

Ці статистичні дані викликають безліч питань про те, чи не передчасно дозволені великі спортивні заходи і доступ до них громадськості.

У Сполученому Королівстві зареєстровано 26068 нових випадків COVID-19 за останні 24 години, що тривожно близько до статистики найсерйознішої кризи острова, під час якого було зареєстровано 29-30 000 нових випадків зараження.

На тлі величезного відсотка людей, вакцинованих в Сполученому Королівстві – 50% населення повністю вакциновані і майже 70% отримали першу дозу – будь-яке повідомлення про збільшення інфікування стає неприємною новиною.

На даний час в Лондоні проходять тенісні матчі Вімблдону, і повні трибуни на кортах також викликають занепокоєння.

В кінці липня пройдуть Олімпійські ігри в Японії, і про наслідки варто задуматися вже зараз.