Замість того щоб підтримувати Трампа або Байдена Google вибрав нейтралітет

“Американська компанія Google збереже нейтралітет під час президентських перегонів в США і не підтримає жодного з кандидатів”, – заявив її директор Сундар Пічай на слуханнях у Палаті представників США.

Республіканець Джим Джордан запитав Пічай, чи має намір компанія «змінити свої функції», щоб підтримати найбільш ймовірного кандидата від демократів Джо Байдена. «Ми підтримуємо обидві кампанії. Ми вважаємо, що політична реклама є важливою складовою свободи слова в демократичних країнах»,- сказав глава Google. Він також запевнив, що компанія неупереджено і «в рамках закону» взаємодіє з виборчим штабом обох кандидатів в президенти.

«Ми не будемо робити нічого, що змінило б ситуацію в ту чи іншу сторону. Це не відповідає нашим цінностям»,- сказав Пічай. Пізніше він додав, що він як і раніше прихильний нейтралітету, як це завжди було.

Джордан вказав на той факт, що Пічай повинен був відповісти тільки на питання «так» чи «ні», але він цього не зробив. За його словами, є свідчення того, що під час президентських перегонів в США в 2016 році Google намагався підтримати демократів. Чинний президент Дональд Трамп звинуватив Google і інші технологічні компанії в упередженості по відношенню до республіканців і підтримці демократів.

Президентські вибори в США призначені на 3 листопада. Передбачається, що кандидатом від Демократичної партії буде Джо Байден, від республіканців – Дональд Трамп.