200 людей заарештовано після агресивної акції протесту проти заходів Covid в Мельбурні

“Поліція Мельбурна, другого за величиною міста Австралії, заарештувала понад 200 осіб після того, як натовп протестував і поранив двох служителів порядку сьогодні, продовжуючи третій день поспіль демонстрації проти заходів COVID-19”, – повідомляє Reuters.

М’ячі для гольфу, батарейки, пляшки і все інше, що вони знайшли, були кинуті в поліцію під час протестів в порушення наказу залишатися вдома після закриття будівельних майданчиків, як заходу боротьби з випадками інфікування, які знову почастішали в Вікторії.

“Поліція готується до нових демонстрацій в найближчі кілька днів”, – сказав заступник комісара Росс Гюнтер, додавши, що мотиви деяких учасників здаються неясними.

«У нас багато ресурсів. Завтра ми змінимо нашу тактику, якщо це те, що нам потрібно зробити, але, звичайно ж, я хочу сказати: «Не виходьте в місто».

Влада і представники профспілок заявили, що в протестах брали участь екстремістські і ультраправі групи.

Протести почалися після того, як влада вирішила ввести обов’язкову вакцинацію будівельників і закрити будівельні майданчики, пославшись на недотримання правил охорони здоров’я.

ЗМІ поскаржилися на те, що поліція звернулася до авіаційної влади з проханням оголосити безпольотною зону над Мельбурном, столицею штату Вікторія в спробі гарантувати, що відзняті кадри не розкриють деталі тактики поліції протестуючим. Пізніше це рішення було змінено, і телеканалам дозволили знімати те, що відбувається з вертольотів з годинною затримкою.

Багатьом учасникам протесту загрожує штраф в розмірі 5000 австралійських доларів (3626 доларів США) за порушення директив COVID-19.

“Деякі протестувальники відмовилися говорити з репортерами на місці, скандували «фейковий новини», – повідомляють ЗМІ. Інші тримали плакати з написами, такими як «Припиніть ізоляцію зараз же!»

Вікторія зареєструвала 628 нових випадків зараження за останні 24 години, що є найбільшим одноденним зростанням в цьому році, перевищивши попередній максимум в 603 випадку напередодні.