В ході опитування українці назвали основні причини, які заважають розвитку країни

Фонд «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва спільно з соціологічною службою Центру Разумкова провели опитування в масштабах всієї країни.

Головне, що хотіли дізнатися соціологи – міркування українців про те, що на їхню думку заважає нормальному розвитку України. Згідно з результатами опитування, найголовнішою проблемою, яка не дає Україні вийти з постійної кризи на шлях стабільного розвитку – всепроникна корупція. Так вважають 69 відсотків українських громадян. Другою невирішеною проблемою вже шостий рік залишається війна на Донбасі з проросійськими терористами. Так вважає 68,9 відсотка українців. Також стали відомі й інші причини, які на думку людей є гальмами розвитку українського суспільства і країни в цілому. Серед них:

  • засилля олігархів в економіці (30,7 відсотка);
  • відсутність професіоналів у владі (25 відсотків);
  • масова міграція українців (24,8 відсотка).

Також серед причин уповільнення називався популізм політиків, пасивність громадян, відсутність вагомих інвестицій в економіку країни та інші.

Дослідження проводилося з 6 по 11 грудня 2019 року у всіх регіонах України, крім анексованого Криму та окупованих територій Донецької і Луганської областей. Було опитано 2018 респондентів, похибка вибірки +/– 2,3 відсотка.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що за даними міністерства розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України, середня заробітна плата в третьому кварталі 2019 року становила 382 євро.

В Україні на сьогодні проживає 28,5 мільйона громадян працездатного віку, і тільки 12,8 мільйона працює офіційно.