Чотири мігранта загинули під час пожежі на вітрильнику біля берегів Італії

Пожежа спалахнула на вітрильнику-мігранті біля берегів південної Італії. Як повідомляють італійські ЗМІ, щонайменше четверо людей загинули, двоє пропали без вісті.

В результаті пожежі, спричиненої вибухом палива на борту, в небі піднявся великий стовп чорного диму, який могли бачити купальники на пляжі недалеко від Кротоні, портового міста в регіоні Калабрія, на «п’яті чобота». Були поранені кілька мігрантів, а також двоє поліцейських, один з яких отримав опіки, а інший зламав ногу. За допомогою берегової охорони Італії мігрантів вивели з парусника, на борту якого перебувало близько двадцяти чоловік.

Багато мігрантів прибувають до Італії з Лівії на погано оснащених морських судах. Однак в цьому році більшість мігрантів залишають Туніс та інші місця і часто без проблем добираються до Італії.

Сьогоднішнє прибуття сотень мігрантів ще більше загострило ситуацію на невеликому південному італійському острові Лампедуза і викликало невдоволення місцевих жителів. Мер Лампедузи пообіцяв оголосити загальний страйк, вимагаючи від італійського уряду зменшити переповненість місць для мігрантів.