Всі іноземні робітники в Малайзії проходять тестування на коронавірус

Влада Малайзії наказала всім іноземним робітникам-мігрантам пройти тестування на коронавірус на тлі різкого зростання числа інфікованих. “Це вимога вступає в силу сьогодні (26 листопада). Про це заявив міністр оборони Ісмаїл Сабрі Якоб”,- передає ТАСС. «На першому етапі майже 889 тисяч робочих будуть перевірені на COVID-19», – цитує його слова агентство. Всього, за словами політика, «тести будуть зроблені 1,7 мільйона чоловік».

Кожне обстеження обійдеться роботодавцю в 60 рінггіт (14,7 долара США). Крім того, вступає в силу нова вимога про забезпечення умов проживання мігрантів. За словами прем’єра, урядові комісії будуть регулярно перевіряти гуртожитку, і в разі порушень роботодавець повинен буде виплатити штраф у розмірі 50 000 рінггіт (12,2 тисячі доларів) на одного працівника.

З початку пандемії в Малайзії заразилися більш 58,8 тисячі осіб, причому за останні два місяці кількість випадків різко зросла. У деяких країнах трудящі-мігранти з Південної Азії складають до 90% всіх випадків захворювань коронавірусом.