Робота в Ізраїлі для українців

Українців приваблює робота в Ізраїлі. Прагнення пов’язано з привабливими умовами праці та високою оплатою найманих працівників. Ізраїльський роботодавець зобов’язаний забезпечити працівників набором доступних соціальних пільг.

Зі статті дізнаєтеся, яка робота для українців є в Ізраїлі, які професії затребувані, скільки платять, які дії зробити для працевлаштування.

У чому привабливість Ізраїлю для трудових мігрантів з України

Ізраїль країна з економікою, що розвивається, досягненнями у сфері IT-технологій і медицини. Нові вакансії в Ізраїлі постійно відкриваються в усіх галузях економіки.

Израиль сфера IT-технологий

Робота в Ізраїлі приваблює українців можливістю високого заробітку, лояльним ставленням до трудовим мігрантам. Працевлаштування кваліфікованих іноземців має широкі перспективи. Багато залишаються і отримують громадянство.

Робота в Ізраїлі є і для українців без знання мови і кваліфікації.

Працевлаштування іноземців в Ізраїлі

Працевлаштування в Ізраїлі іноземців справа непроста. Законодавчих актів, що регулюють кількість працюючих в конкретній компанії працівників з інших країн немає, але ізраїльські роботодавці завжди віддають перевагу місцевим жителям.

У володіють івритом або англійською мовою українців з високою кваліфікацією є шанс влаштуватися на роботу в міжнародні компанії. Якщо плануєте, тривале перебування і претендуєте на високооплачувану роботу, має сенс пройти інтенсивні курси (3-5 місяців) вивчення івриту.

Потрібна робоча віза

Без робочої візи категорії «В1» трудова діяльність мігрантів на території Ізраїлю не законна.

Приймати на роботу іноземців мають право тільки компанії з діючими ліцензіями на запрошення працівників з інших країн. Оформляє візу роботодавець. Маючи дані кандидата, він подає прохання в МВС Ізраїлю з проханням оформити візу для конкретної людини. Якщо прохання схвалена, найближча до місця проживання кандидата в Україні чи СНД дипломатична місія отримає дозвіл для відкриття робочої візи. Дозвіл на роботу в Ізраїлі є запрошенням. Кандидат готує пакет документів (уточніть список на сайті посольства) і подає у консульство.

Израиль фото

Робоча віза В1 в Ізраїль видається на один рік з правом продовження на п’ять років.

Вимоги до кандидатів

Вимоги до кандидатів залежать від особливостей запропонованої вакансії в Ізраїлі для українців, але є загальні побажання для всіх працівників.

Кращий вік для жінок 30-50 років, для чоловіків 20-50 років. Відсутність інвалідності і випадків депортації, наявність довідки про відсутність судимості. Сприятлива візова історія збільшить шанси безперешкодного проходження візового контролю. Розмовна англійська або знання івриту спростить пошук роботи з високою оплатою. Отримане в Україні освіту, якщо плануєте працювати в Ізраїлі за фахом, доведеться підтвердити сертифікатом, склавши кваліфікаційні іспити.

Спеціальні програми працевлаштування

В Ізраїлі успішно працюють Державні програми допомоги пошуку роботи для мігрантів. Працевлаштуватися зможуть особи старше двадцяти п’яти і молодше п’ятдесяти п’яти років. Жінки користується деякою перевагою, але чоловіки також можуть отримати роботу.

Вимога до претендентів:

  • людинолюбство;
  • порядність;
  • доброта;
  • прагнення надати допомогу;
  • працьовитість.

Відповідають вимогам кандидати отримають роботу по догляду за людьми з обмеженими руховими здібностями і літніми. Це робота в Ізраїлі з проживанням в квартирі або будинку разом з підопічним, зазвичай помічникам надають і безкоштовне харчування. Можна працювати в хоспісі або медичному закладі.

Для працевлаштування кандидат повинен перерахувати на спеціальний рахунок суму еквівалентну тисячі доларів. Це своєрідна гарантія серйозності намірів виконання роботи подібного типу. Витрати швидко окупаються. У державних програмах працевлаштування є відмінності, але базові вимоги мало відрізняються. Термін первісного контракту один рік з правом продовження, але максимальний термін участі вісім років.

В якій місцевості вигідніше працювати

Більше шансів знайти роботу з високою зарплатою у великих мегаполісах, таких як Тель-Авів, Хайфа, Єрусалим, Ашдод. У провінції менше пропозицій та оплата послуг не висока.

Тель-Авів великий транспортний центр тут багато вакансій для водіїв і залізничників.

Тель-Авив фото

В Єрусалимі і Хайфі багато туристів і відмінна медична база. Затребувані лікарі та спеціалісти туристичної сфери.

В Ашдоді розташований морський порт і велика фабрика паперових виробів.

Є робота в Ізраїлі для чоловіків. Потрібні, суднові робітники, вантажники, такелажники, суднобудівники. Постійний попит на працівників, які не володіють івритом.

Які професії затребувані

В Ізраїлі постійно ведеться будівництво житлових і промислових будівель, тому затребувані фахівці будівельних професій, арматурники, бетонярі. Потрібні програмісти, інженери, суднобудівники і розробники складних механізмів.

До роботи за фахом зможуть приступити тільки професіонали минулі ліцензійні інстанції Ізраїлю, які мають підтверджений диплом міжнародного зразка. Знання івриту або англійської мови важлива перевага.

Є робота в Ізраїлі для жінок без кваліфікації. Потрібні помічниці по догляду за літніми людьми, домогосподарки покоївки в готелях, сільськогосподарські робітники та збиральники врожаю.

Заробітна плата

Зарплати в Ізраїлі залежать від професії, кваліфікації, місця працевлаштування і володіння івритом або англійською мовою. Співробітники міжнародних компаній можуть щомісяця отримувати до 5000 $, але українцям рідко вдається зайняти подібні вакансії.

Гендиректор компанії WORLD STAFF (міжнародний рекрутинг) Дмитро Толмачов відзначив — найбільше роботи з високою оплатою в Ізраїлі для українців в 2017 пропонували в будівництві, але розраховувати на керівні посади не варто. Працівники без знання мови і кваліфікації на підприємствах в середньому отримують в місяць 1600-2000$, в сільському господарстві 1400-1500$. У 2017 році середня мінімальна оплата в Ізраїлі склала 1300$.

Корисні поради

Хочете знайти роботу в Ізраїлі, прислухайтеся до порад тих, хто вже працює в цій країні

Поради:
  1. Відкриту на один рік робочу візу необхідно протягом 30 днів після отримання активувати на території Ізраїлю.
  2. Якщо володієте івритом, хоча б на мінімальному рівні спробуйте знайти роботу в Ізраїлі без посередників.
  3. У візі з правом працевлаштування вказано місце роботи, посаду й оклад. При зміні роботи доведеться оформляти візу повторно.

Підіб’ємо підсумки

В Ізраїлі багато роботи для українців.

Хочете зайняти вакансію?

Дійте:

  1. Знайдіть роботодавця, який має ліцензію на запрошення працівників іноземців.
  2. Зверніться до роботодавця з проханням оформити запрошення на роботу або при обопільній угоді підпишіть трудовий договір, який послужить підставою для оформлення робочої візи до «В1».
  3. Підготуйте і подайте в консульство пакет документів.
  4. Отримаєте візу.
  5. Прибудьте до місця роботи в Ізраїль через 30 днів після отримання візи.
  6. Активуйте візу в Ізраїлі.

Пристрій на роботу поширений спосіб отримання ізраїльського громадянства для не євреїв. Шукайте вакансії на сайті eurabota.ua