Імміграція в Ірландію: як переїхати в країну на ПМП

Уряд острівної держави в північно-східній частині Атлантичного океану декларує сприяння притоку іммігрантів, але число людей зуміли пройти натуралізацію, отримати громадянство та іммігрувати в Ірландії набагато менше кількості іноземців отримали підданство славиться суворими імміграційними законами Швейцарії.

immigraciya-v-irlandiyu-min

Інформація в статті дозволить зрозуміти, як українцям переїхати в Ірландію, які підстави можна використовувати для відкриття довгострокової візи і Посвідки на проживання, скільки часу буде потрібно імміграції в Ірландію з України.

У чому привабливість Ірландії?

Ірландія славитися сприятливим кліматом і природними красотами. Подорожувати і жити тут безпечно. Низький рівень кримінальних злочинів. Немає безробіття.

Мають ВНП іноземці можуть:

  • без віз відвідувати країни ЄС;
  • отримувати соціальні допомоги;
  • купувати нерухомість і транспортні засоби.

Етапи імміграції

Плануєте, тривале перебування в Ірландії, оформляйте в Посольстві Ірландії в Україні довгострокову візу категорії D (опис подачі заявки онлайн дивіться нижче). Для отримання необхідно ретельно обгрунтувати мету візиту (варіанти розглянемо пізніше). Віза є підставою для оформлення Посвідки на проживання — ВНП в Ірландії.

Оформлювати можна на території:

  • України в Консульстві або Посольстві Ірландії;
  • В Ірландії в Службу натуралізації і громадянства і (на сайті відомства можна уточнити, як іммігрувати в Ірландію в конкретному випадку).

Держмито при оформленні складе 35 євро При першому запиті право на проживання оформляють на рік з правом продовження. Після п’яти років подають заявку про надання права постійного проживання (ПМП).

Претенденти здають:

  • усний і письмовий іспит за класичним англійської мови (варіант Великобританії);
  • тест на інтеграцію в суспільстві (гімн країни, державні символи, основи Конституції і законодавства, правила поведінки і традиції).

Три роки проживання в статус ПМЖ дозволяють подати прохання в Міністерство закордонних справ Ірландії на отримання громадянства.

Держмито:

  • 950 € для дорослого;
  • 200 € для дитини;
  • вдівця або вдову громадянина Ірландії 200 €.

Кожен кандидат повинен надати дві рекомендації (можна і більше) від місцевих жителів, які знайомі з ним понад трьох років.

Увагу

В Ірландській Республіці (ІР) дозволено подвійне громадянство, відмовлятися від колишнього підданства не обов’язково.

Як подати заявку на візу?

Заява на отримання візи подають онлайн на сайті Служби імміграції і натуралізації Ірландії.

В анкеті вказують:

  • необхідність отримання візи категорії D;
  • вносять дані закордонного паспорта;
  • мета візиту.

 

Внесені дані заявник зберігає, потрібно записати індивідуальний номер операції. Протягом 30 днів до заповнення можна повернутися і внести доповнення через команду «Викликати заяву» та зазначення номера операції.

Перед відправкою заявник повинен зробити роздруківку і ретельно перевірити, чи немає помилок. Якщо все добре відправляють анкету на розгляд. Система запропонує зберегти підсумковий варіант для роздруківки.

На цьому примірнику буде вказаний:

  • адреса Консульства в Україні, в якому буде розглянуто заяву;
  • список необхідних документів;
  • квитанція для оплати послуг 35 євро.

Підготовлений перелік паперів з чеком оплати держмита подають у зазначений у заявці Консульство. Будьте готові до співбесіди. Зазвичай документи розглядають 30 днів, але законодавчо затвердженого терміну немає

Підстави для отримання візи і ВНП

Метою тривалого візиту може бути:

1. Працевлаштування на роботу в Ірландії. Підписаний трудовий контракт є підстава для оформлення робочої візи та отримання ВНЖ на один рік з правом продовження.

Увагу

Трудова імміграція українців в Ірландії утруднена пріоритетним правом громадян ЄС на отримання роботи, але кваліфіковані професіонали отримують умови роботи та оплату праці таку ж, як місцеві жителі, які працюють у даній галузі.

2. Реєстрація бізнесу в Ірландії користується популярністю у іноземців, так як дозволяє отримати ВНЖ відразу на три роки. Головною умовою є наявність стартового капіталу (повинен бути отриманий з легальних джерел) понад 300 000 € для відкриття нового бізнесу або покупки працюючої компанії. Якщо бізнес працює з прибутком, вносить податки, ВНП продовжать на два роки. В цілому бізнес імміграція в Ісландії займає вісім років.

3. Інвестиції в економіку Ірландії 1 мільйона євро у вигляді акцій державних підприємств або приватних компаній дозволяє оформити на два роки ВНП з можливістю продовження, якщо буде збережено участь в інвестиційній програмі на три роки.

4. Вступ до Внз Ірландії дозволяє відкрити студентську візу і отримати ДНП на термін навчання. Головна умова зарахування володіння англійською мовою. Після закінчення навчання іноземець при бажанні може оформити дозвіл на роботу і залишитися в країні на довго. Освіта в Ірландії дозволяє влаштовуватися на роботу в країнах ЄС і за його межами.

Імміграція в Ірландію через навчання полегшено можливістю оформлення дозволу на роботу і постійного виду на проживання (ПМП) після закінчення навчання, а потім і громадянство.

5. Реєстрація шлюбу або партнерства з ірландськими громадянами дозволяє прибути в країну для возз’єднання сім’ї і відразу ж оформити ПМЖ. Три роки проживання в шлюбі на території Ірландії дозволяють подати заявку на громадянство.

6. Мають ВНП іноземці можуть запросити в Ірландію неповнолітніх дітей. Родичі отримають посвідку на проживання на підставі возз’єднання сім’ї. Головна умова наявність у постійного заробітку достатнього для забезпечення проживання всіх запрошених осіб.

7. Пенсіонери іноземці можуть отримати ВНЖ, якщо документально підтвердять, наявність постійного доходу 2 000 € у місяць через п’ять років подають заявку на ПМЖ, через три роки на присвоєння громадянства.

Увагу

Придбання нерухомості не дає автоматичного права на отримання ВНЖ.

Імміграція в Ірландію плюси і мінуси

Переваги і недоліки імміграції в Ірландію допоможуть оцінити відгуки живуть в країні іноземців.

До плюсів відносять:

  1. Високий рівень життя на тлі стабільної економічної ситуації.
  2. Ірландці поважають і дотримуються закону.
  3. Мальовнича природа і клімат, сприятливий.
  4. Місцеві жителі толерантно ставляться до іноземців.
  5. Висока якість дорожнього покриття і розвинена інфраструктура по всій країні і в центрі і в провінції.
  6. Доступні ціни на житло, одяг, продукти харчування.
  7. Численна російськомовна громада.

Мінусами вважають:

  1. На тлі порівняно теплого клімату погода часто буває дощовим, вітряної і сирий.
  2. Доводиться ретельно планувати бюджет.
  3. Мало громадського транспорту.
  4. Організація суспільного життя не звична для іноземців. Необхідно отримувати ліцензію:
    • на користування телебаченням;
    • підключення інтернету;
    • рибалку.
  5. Багато ірландців говорять на місцевому сленгу, який буває складно зрозуміти.
  6. Толерантність і гостинність не варто плутати з можливістю вседозволеності, якщо поведінка іноземця вважають підозрілим, не відповідним ірландським традицій викличуть поліцію.

Підіб’ємо підсумки

Еміграція в Ірландію з України можлива за умови дотримання законів про громадянство і громадянство. Найшвидшим способом отримання громадянства за три роки є шлюб. На отримання громадянства шляхом натуралізації в цілому потрібно вісім років.