Де і в якій країні можна заробити багато грошей і на якій роботі

Головна дилема для частини населення сьогодні: в якій країні можна заробити багато грошей, щоб забезпечити існування сім’ї?

Виїзд в інші країни банальна – безробіття, що роз’їдає суспільство корупція, тяжкий економічний стан втягнутою у війну країни. У 2017 році виїхати з країни стало простіше (спасибі безвізового режиму!). Всіх цікавить питання, куди поїхати на заробітки в Європу?

В якому напрямку народ їде на захід?

Природно, треба їхати туди, де платять більше і добиратися ближче. Міграція в країнах Євросоюзу одностороння. Жителі постсоціалістичних країн з відносно низьким рівнем життя їдуть в західні країни. Розвинені європейські країни захищають ринок праці, в першу чергу пропонуючи зайнятість своїм громадянам, потім жителям країн ЄС. Вільні місця з’являються через старіння населення.

Прагнення захистити країну від потоку мігрантів з Азії та Близького Сходу змушує європейців створювати для українців пільгові умови для іміграції. Їх економіка розвивається, відчуваючи гостру нестачу робочих рук.

В какой стране можно заработать много денег

Іммігранти, що приїжджають на Захід, заповнюють вакансії поляків, чехів, словаків. Другий напрямок працевлаштування наших співгромадян в ЄС?новостворювані робочі місця, від них вернуть носа європейці з-за важкої фізичної навантаження і відносно мізерною оплати.

Хоча третина «заробітчан» має вищу освіту, вони рідко влаштовуються за фахом. Причини:

  • неможливість підтвердити кваліфікацію через невідповідність професійної підготовки;
  • необхідність нострифікації диплома для лікарів, вчителів та ряду інших професій;
  • вузьке коло спеціальностей, на них претендують випускники вузів?це вакансії програмістів, інженерів, технологів.

Не дозволяє швидко підшукати високооплачувану роботу і незнання мови, необхідне для розмовного спілкування.

Вибір країни

Якщо порівняти зарплати за кордоном і вдома – рахунок піде на рази. Мінімальний заробіток в Європі 500 €. Якщо думати, в яку країну їхати, треба в першу чергу враховувати її:

  • доступність;
  • менталітет;
  • мова;
  • жорсткість законодавства по відношенню до мігрантів.

Між можливістю місяцями домагатися працевлаштування в країні з підвищеною зарплатою і країною, де вона невелика, але знайти її можна швидко і без труднощів, люди вибирають другий варіант.

Тому можливий вибір для бажаючих виїхати за кордон не так великий. Топ-10 країн обмежений наступними державами:

  • Польщею.
  • Німеччиною.
  • Чехією.
  • Італією.
  • Ізраїлем.
  • Литвою.
  • Канадою.
  • Словаччиною.
  • Угорщиною.
  • Фінляндією.

Топ-країн «мрії», куди переїжджають на фахівці IT-технологій, які володіють англійською, професіонали з інших галузей, це:

  • Скандинавські країни.
  • США.
  • Великобританія.
  • ОАЄ.

Наші співвітчизники працюють у різних країнах світу, але для цього треба володіння іноземною мовою і стаж.

Скільки можна привезти додому зелених

Багатьох приваблює мігрантів заробітна плата, яку вони отримають. Актуальне питання – чи вигідно працювати за кордоном і де саме? Де можна пристойно заробити? Ось в чому питання. Вигідно працювати за кордоном внаслідок різниці курсів національних валют. За одну і ту ж саму роботу за курсом візьмуть у 27 разів більше, ніж на батьківщині.

Італія

Країна є важливим напрямком жіночої міграції – чоловікам там потрапити на роботу важко. Жінки затребувані як домашня прислуга, няні, приходять прибиральниці. Винагорода за роботу жорстко пов’язано зі знанням мови. Низький дохід доглядальниці (баданте) – 700-800, прибиральниці – 700, няні (впливає кількість дітей) – від 1000 EUR. Витрати невеликі у доглядальниць і виховательок – вони живуть і харчуються там, де працюють. Деякі остарбайтери примудряються працювати в декількох будинках одночасно. Витрати залежать від регіону, але в середньому при економії і дешеве житло тримаються в межах 800-1000 EUR.

Работа на коннюшне

Зарплата вчителя – 2000, за вирахуванням податків – 1200-1300, добре оплачується праця лікарів – від 2500 € і вище, продавця в приватному магазині – 500 € .

Основні проблеми – безробіття у багатьох регіонах країни і конкуренція за робочі місця з мігрантами з країн Азії.

Німеччина

Держава залучає «айтішників» заробітком і рівнем життя.У цій країні можуть добре заробити програмісти, середня заробітна плата профі – 4000-5000 €, витрати на оренду житла розрізняються і стартують від 500 €. Тут специфічна система оподаткування, при якій податок для IT-фахівця без дітей досягає 40% заробленої суми. Для запрошених іноземців з рідкісною професією, в країні існують пільги для відкриття віз і оподаткування.

Работа на стройке

Зарплата офіціанта 1000 – 1400 євро, стільки ж отримає продавець в магазині. Реально є робота в Німеччині водіям, медичним сестрам, будівельникам від 1500 €.

Українці стикаються з конкуренцією з боку мігрантів, вимагають мінімум за свою роботу.

Польща

Подсобник без кваліфікації отримає тут від 500 до 1100 EUR (з мінімальною ставкою 3 євро/год). Якщо когось цікавить в якій країні можна добре заробити на сезонныз роботах, то це ПНР.

Забезпечення житлом залежить від виду роботи, роботодавець надає гуртожиток за окрему плату (будівництво, заводи по збірці деталей для автомобілів, великі торгові мережі, сільське господарство). Деякі роботодавці за досить комфортне, але гуртожиток, встановлюють ціну від 60 до 100 EUR.
Якщо вибрано окреме житло, витрати на наймання у віддалених від центру районах столиці – 100150 EUR, в їх містах – 60-70. Вартість комунальних послуг складе не менше 50 EUR. Є дешевші варіанти – в хостелах або сільських садибах, де розрахунок йде за добу.

Сезонные работы в Польше

Витрати на харчування, коливаються від-того, готують вдома, або воліють кафе. Їжа в недорогих кафе за умови покупки комплексного обіду буде коштувати до 150 ЄВРО. Якщо нескладно готувати вдома – до сотні зелених.

При обліку всіх великих витрат сума на місяць, необхідна для проживання, буде коливатися від 1000 до 1700 злотих. Чистий дохід працівника після вирахувань відправить сім’ї, не так великий, але більше, ніж на Україні.

Це змушує українців дуже багато працювати – в середньому їх робочого дня складає 10-12 годин. Приватників це цілком влаштовує.

Чехія

Країна відчуває брак будівельників і працівників сфери послуг і медичного персоналу. В середньому платять 80110 чеських крон на годину, що дозволяє заробити до 1500 ЄВРО на будівництві, менше отримують покоївки і помічники на кухні (від 700 ЄВРО). Оренда квартири в Празі на кілька осіб коштує від 200 ЄВРО, комунальні платежі сюди не входять. Харчування та оплата проїзду за єдиним квитком (так дешевше) обійдеться ще в 200 ЄВРО. Одяг і взуття недорого можна придбати під час акцій і розпродажів.

Работа на рыбном заводе

Проблеми українців найбільше пов’язані з нелегальним становищем (раніше з польською візою), невиплатою зароблених грошей (будівництва) та загрозою депортації за порушення трудового законодавства.

Щоб отримувати більше, українцям треба вчити мову країни, шукати офіційну роботу через рекрутингові агентства або самостійно, для можливості захистити свої права.