Кличко: російські війська нізащо на світі не увійдуть до Києва

“Як мер Києва та мешканець цього міста заявляю: російські солдати ні за що на світі сюди не увійдуть! Ми готові захищати своє майбутнє та майбутнє наших дітей зі зброєю в руках!” – заявив в інтерв’ю програмі «Прокинься» на телеканалі NOVA мер Києва Віталій Кличко.

«Не вірте російській пропаганді! Це війна проти українського народу! Вони вже стільки міст зруйнували, знесли будинки, вбили мирних жителів – жінок, дітей. Тільки у нашому місті загинуло понад 300 людей, 4 дитини, 16 дітей перебувають у лікарні. Поранення отримали понад 1000 людей. Тут зруйновано понад 90 будівель. Вони порівнювали Ірпінь із землею, його просто більше немає. Ірпінь, Буча, Гостомель, Бородянка – вони повністю зруйновані», – заявив Кличко.

“Половину Чернігова було зруйновано, Харків, Маріуполь. 80% житлових будинків зруйновано. І називають це «спецоперацією». Це війна проти народу України, проти мирного населення. Будь ласка, не вірте російській пропаганді! Вони говорили, що ми нацисти, що ми радикали , що ми екстремісти, що ми ненавидимо росіян. Це брехня! Все це брехня”, – заявив мер Києва.

“Один приклад – я представник київської громади, але моя рідна мова російська, моя мати російська і половина мого тіла – російська кров! Як я міг ненавидіти свою матір? Це все брехня. Метою цієї війни було відновлення радянської імперії. Ми не хочемо повертатися до СРСР “Російські солдати воюють за гроші, а ми воюємо за наших дітей і майбутнє. Якщо нам доведеться померти, це буде для нас привілеєм”, – сказав він.

“Київ кардинально змінився. Зараз тут мало людей, бо половина населення поїхала. До війни у ​​Києві проживало 3,5 мільйона людей, зараз ми оцінюємо близько 1,5 мільйона. Жінки та діти вже поїхали. Зараз у країні є безпечніші місця. Руху на вулицях майже немає. Люди, яких ви можете зустріти, одягнені у форму та зі зброєю. Кожна будівля та вулиця готуються до атаки російських солдатів. Ми готові захищати наше місто та наші сім’ї”, — попередив Кличко.