Аеропорт Бен-Гуріон в Тель-Авіві закритий

Як повідомляє газета Haaretz, “адміністрація ізраїльського аеропорту наказала припинити вилети з аеропорту Бен-Гуріон в Тель-Авіві після інтенсивного ракетного обстрілу єврейської держави з сектора Газа”.

Ситуація в зоні палестино-ізраїльського конфлікту почала загострюватися в середині квітня, а 7 травня зіткнення між ізраїльською прикордонною поліцією і палестинцями спалахнули відразу в двох місцях Східного Єрусалиму – на Храмовій горі і в районі Шейх-Джара.

Тут згідно з постановою ізраїльського суду, сили безпеки здійснили виселення кількох арабських сімей, що супроводжувалося протестами місцевого населення і жорстокими зіткненнями, які не вщухають з кінця квітня. За повідомленнями палестинських ЗМІ, ізраїльська поліція примусово змусила парафіян покинути мечеть Аль-Акса, використовуючи гумові кулі, світлошумові гранати і сльозогінний газ, в результаті чого були поранені сотні палестинців.

У ніч на 11 травня, за даними Сил оборони Ізраїлю, палестинські радикали з сектора Газа випустили більше 200 ракет по території єврейської держави.

Тим часом палестинські ЗМІ повідомили, що 28 осіб, в тому числі 10 дітей, були вбиті і більше 150 отримали поранення в результаті відповідних ракетних обстрілів сектора Газа.