Щонайменше 55 людей постраждали під час протестів у Таїланді з вимогою конституційних змін

“Щонайменше 55 осіб отримали травми, в тому числі вогнепальні поранення, під час зіткнень між протестувальниками, контрпротестувальниками і поліцією перед будівлею парламенту Таїланду. З початку липня організовано молодіжне протестний рух, що вимагає реформ”,- повідомляє Reuters.

Поліція застосувала водомети і сльозогінний газ проти протестувальників, які пройшли через колючий дріт і бетонні паркани навколо парламенту. Поліція заперечує, що відкривала вогонь бойовими або гумовими набоями. Хто використав вогнепальну зброю, з’ясовується.

Серед постраждалих 32 були отруєні газом, а шість отримали вогнепальні поранення.

Протестний рух, який закликає до глибоких конституційних реформ в системі, в якій влада знаходиться під контролем військових, став найбільшим викликом для уряду Тайваню за багато років.

Тисячі протестувальників зібралися перед будівлею парламенту, щоб чинити тиск на законодавців, змусивши їх обговорити конституційні зміни.

Сьогодні тайські законодавці проголосували за зміни у конституції. Тільки одна з семи пропозицій щодо конституційної реформи потенційно змінить роль монархії.

Уряд заявив, що готовий змінити конституцію, але не буде тиснути на монархію.