Білорусь попереджає Україну про порушення кордону

Білоруські прикордонники вживатимуть жорстких заходів у разі подальшого порушення Україною державного кордону. Про це у неділю попередив офіційний представник Сергій Павлов.

“У разі подальшого порушення державного кордону українською стороною білоруські прикордонники діятимуть дуже суворо”, – сказав він в інтерв’ю телеканалу “Мир”.

Держприкордонкомітет Білорусі повідомив у суботу, що український гелікоптер Мі-8 порушив державний кордон під час навчань. Пізніше прикордонна служба України спростувала ці звинувачення.

Раніше сьогодні Міноборони Білорусі оголосило, що викликало українського військового аташе на знак протесту проти “неодноразових порушень повітряного простору Білорусі українськими літаками”.

Міграційна криза на кордоні Білорусі з Польщею, Литвою та Латвією різко загострилася 8 листопада, коли кілька тисяч мігрантів підійшли до польського кордону та розбили там табори. На тлі цієї кризи Україна вивела додаткові війська до кордону з Білоруссю та організувала навчання у прикордонних районах.

Відносини між Білоруссю та Україною почали погіршуватися минулого року, коли Росія стала на бік президента Білорусі Олександра Лукашенка під час масових вуличних протестів, а Лукашенко, у свою чергу, став сильніше підтримувати Москву щодо України.

Ряд країн звинувачують Росію у зацікавленості розпалу мігрантської кризи.

За словами Москви, міграційних потоків із Росії до Європи немає. Росія звинувачує Польщу та інші країни у їхньому поводженні з мігрантами.