Надзвичайний стан у Флориді через брак палива

Губернатор Флориди Рон ДеСантіс оголосив надзвичайний стан через можливу нестачу палива, викликану перебоями в поставках після кібератаки на найбільший трубопровід Америки, Colonial Pipeline.

«Несподіване закриття найбільшого трубопроводу і пов’язані з цим перебої з подачею палива становлять серйозну загрозу для Флориди і вимагають термінових дій для захисту і полегшення поставок палива до тих пір, поки трубопровід знову не запрацює», – йдеться в тексті. Відзначається, що НС триватиме 30 днів і при необхідності може бути продовжений.

Згідно WTSP, губернатор побоюється нестачі палива в північних частинах штату. Введення надзвичайного стану зніме обмеження на розмір і максимальну вагу бензовозів, які можуть переміщатися по Флориді.

Компанія Colonial Pipeline, яка доставляє більшу частину палива з Техасу на східне узбережжя США, повідомила, що на її системи була здійснена атака шкідливим ПЗ. Це програма, яка входить в комп’ютерну систему і тимчасово блокує її роботу шляхом шифрування даних до тих пір, поки жертва не заплатить суму, що вимагають хакери. Процес відновлення нормальної діяльності вже почався, і очікується, що трубопровід буде запущений до кінця цього тижня.