Заарештовані і поранені після сутичок між поліцією і протестуючими в Ізраїлі

У другій половині дня в неділю спалахнули сутички між ізраїльською поліцією і сотнями палестинських демонстрантів у Старого міста Єрусалима. За повідомленнями ізраїльських ЗМІ, поліція застосувала шумові гранати і водомет для розгону натовпу.

Подібні зіткнення відбуваються щоночі з початку священного для мусульман місяця Рамадан. Цього року ізраїльська поліція встановила бар’єри, щоб перешкодити традиційним мусульманським зібранням протягом місяця. Також був обмежений доступ до мечеті. Це частина заходів по боротьбі з пандемією. Однак цей крок обурив віруючих.

Поліція звинуватила присутніх в хуліганстві і закиданні камінням силовиків. Щонайменше три людини заарештовані. Червоний Півмісяць повідомив, що в ході зіткнень постраждали чотири людини, але їх стан не ясний.

Ізраїльська поліція також повідомила про зіткнення з арабської бандою в Яффо, на південній околиці Тель-Авіва. Поліція повідомила, що натовп закидав поліцейських каменями, в результаті чого два поліцейських отримали легкі поранення.