В результаті землетрусу в Індонезії загинули 34 людини

“Щонайменше 34 людини загинули і сотні отримали поранення в результаті потужного землетрусу на індонезійському острові Сулавесі, який викликав зсуви і зруйнував будинки”,- повідомляє Guardian.

Тисячі людей були змушені покинути свої будинки в пошуках безпечного притулку через землетрус магнітудою 6,2 бала сьогодні незабаром після години ночі за місцевим часом. Епіцентр знаходився в 6 км на північний схід від міста Маджене в Західному Сулавесі.

Сотні будинків були зруйновані або серйозно пошкоджені, в тому числі лікарня, яка обрушилася, і більше десятка пацієнтів і медичних працівників виявилися в пастці.

26 людей загинули в місті Мамуджу. Раніше повідомлялося, що в Маджене чотири людини загинули і 637 отримали поранення. Обидва міста розташовані в Західному Сулавесі, на віддалі від столиці Джакарті.

Землетрус всередині острова тривало близько семи секунд. Це не викликало оповіщення про цунамі, але в якості запобіжного заходу люди з прибережних районів були евакуйовані.

Влада закликала мешканців району навколо епіцентру землетрусу в Маджене уникати наближатися до ушкоджених будинків і перед тим, як повернутися до своїх будинків, переконатися, що вони в безпеці.

У 2018 році землетрус на Сулавесі силою 6,2 бала за шкалою Ріхтера спричинив цунамі і забрав життя тисячі людей.