Глава державної служби охорони здоров’я Чехії подав у відставку

“Глава державної служби охорони здоров’я Чехії Павел Бжезовскій оголосив вчора, що йде у відставку після кількох повідомлень про порушення в розподілі вакцин проти коронавіруса”, – повідомила DPA.

Згідно новинному сайту Listazpravy.cz 1000 доз вакцин були роздані співробітникам Державної служби охорони здоров’я та їх родичам, незалежно від їх віку.

Ці викриття викликали різку критику з боку опозиції, причому Пітер Фіала з опозиційної Громадянської демократичної партії назвав їх скандалом.

«Літнім людям необхідно робити щеплення, а адміністрація проводить імунізацію своїх людей», – сказав політик.

Крім того, Чеське національне радіо повідомило, що празька лікарня робила вакцини родичам співробітників, коли дози залишалися в кінці дня вакцинації, очевидно, щоб не викинути їх.

Згідно з урядовим планом вакцинації, тільки медичні працівники, які перебувають у тісному контакті з пацієнтами з COVID-19, повинні бути імунізовані в першу чергу, а також громадяни старше 80 років і персонал будинків престарілих.

На сьогоднішній день в Чеській Республіці вакциновано близько 70 700 чоловік.

За останні 24 години було зареєстровано 10 854 випадки COVID-19, що на 4 000 менше, ніж тижнем раніше. З початку пандемії в Чехії від COVID-19 померло 13 856 осіб.