Джонсон закликав британців об’єднатися після Brexit

Прем’єр-міністр Великобританії Борис Джонсон закликав Великобританію знову об’єднатися після багатьох років розлуки, оскільки в п’ятницю вона, нарешті, покинула Європейський Союз, повідомляє Bloomberg.

“Найважливіше, що потрібно сказати сьогодні – це не кінець, а початок”, – сказав Джонсон у відеозверненні, яке транслювалося з його офісу о 22:00 за місцевим часом, за кілька годин до того, як Великобританія покинула Блок.

Прем’єр-міністр зустрінеться зі своїм кабінетом в Сандерленді, на північному сході Англії, щоб показати, що він цікавиться тими частинами країни, де його Консервативна партія історично не була сильною.

«Це світанок нової ери, коли ми більше не визнаємо, що ваші шанси на життя-шанси вашої родини – повинні залежати від того, в якій частині країни ви виросли», – сказав Джонсон. “Це той момент, коли ми починаємо об’єднуватися і вирівнюватися».

Вчора Рада прийняла в письмовому вигляді рішення про остаточне прийняття Брекзитської угоди зі Сполученим Королівством від імені Європейського Союзу.

Європейський парламент ратифікує Угоду про Brexit.

Угода набуває чинності з виходом Великобританії з ЄС 31 січня 2020 року опівночі. З тих пір Великобританія не стане членом Європейського Союзу і буде сприйматися як третя країна.

Домовленості передбачають впорядкований виїзд з Великобританії. Охоплює права громадян, регулює фінансові рахунки, перехідний період, а також включає в себе протоколи для Ірландії/Північної Ірландії, Кіпру і Гібралтару, управління та інших індивідуальних питань.

Перехідний період-до 31 грудня 2020 року. Він надає громадянам і підприємствам більше часу для адаптації. Протягом цього періоду Великобританія продовжить застосовувати закони ЄС, але не буде представництва в європейських інститутах. Він може бути продовжений до одного або двох років, якщо обидві сторони погодяться до 1 липня 2020 року.

Переговори про майбутні відносини між ЄС і Великобританією почнуться після Brexit.

Нагадаємо, що 23 червня 2016 року британські громадяни проголосували на референдумі про вихід з ЄС.