Депутата, який протестує проти обов’язкової вакцинації, затримано в Латвії

Латвійська поліція затримала члена Сейму (парламенту) Алдіса Гобзема, який протестує проти дій уряду у Тукумсі. Про це у понеділок повідомило місцеве агентство LETA.

Гобземс, голова Незалежної парламентської фракції, виступає проти обов’язкової вакцинації від коронавірусу, прибув до Тукумса у понеділок на спеціальному автобусі, щоб розпочати серію акцій протесту у різних містах країни проти дій уряду.

Депутат прокоментував, що виступає проти нелогічних обмежень щодо боротьби з коронавірусом, що проводиться нинішньою владою в контексті пандемії. Він планує завершити серію протестів мітингом 13 грудня біля Ризького замку, резиденції президента Латвії.

У понеділок у Тукумсі було зареєстровано несанкціонований мітинг з порушенням закону про мітинги та ходи. Організатора акції закликали негайно припинити адміністративне правопорушення, але особа відмовилася зробити це, тому організатора акції затримали та забрали для пояснення причин.

Крім того, під час мітингу було виявлено порушення правил епідеміологічної безпеки, оскільки на заході зібралося понад 20 людей.

Цього року латвійська поліція кілька разів штрафувала Гобземса за несанкціоновані акції протесту проти обов’язкової вакцинації. Один із штрафів склав 6,7 тисячі євро за тисячі акцій протесту проти обмежень коронавірусу та обов’язкової вакцинації, які пройшли 18 серпня у центрі Риги.

Депутат отримав ще два штрафи у розмірі 2000 євро та 350 євро за несанкціонований мітинг протесту проти обов’язкової вакцинації, який пройшов 4 серпня.