Через коронавірус перенесли пленарне засідання зі Страсбурга до Брюсселя

Спікер Європейського парламенту Девід Сасоллі вирішив скасувати пленарне засідання, яке мало відбутися в Страсбурзі наступного тижня, і організувати його в Брюсселі для боротьби з епідемією коронавірусу.

«З огляду на еволюцію епідемії Covid-19 у Франції я вирішив провести пленарне засідання на наступному тижні в Брюсселі», – написав він у листі політичним групам.

Пленарне засідання Європейського парламенту, що складається з 705 членів, мало відбутися з вечора понеділка по четвер. Згідно з парламентським джерелом, ряд політичних груп закликали перенести сесію в Брюссель через спалах епідемії у Франції і побоюються, що вони можуть бути заблоковані в Страсбурзі на 14 днів.

Це бажання було підтримано помічниками депутатів Європарламенту, які живуть переважно в Брюсселі.

Вчора ввечері міністерство охорони здоров’я підтвердило, що сьома смерть від коронавірусу у Франції була підтверджена 138 новими випадками, а загальна кількість випадків захворювання склала 423.

У Бельгії налічується 50 інфікованих, двоє з яких знаходяться в Брюсселі, але смертності поки немає, згідно з останніми даними Федеральної служби охорони здоров’я.