Словацька поліція заарештувала 13 суддів за корупцію

Сьогодні словацька поліція заарештувала 13 суддів і кількох інших посадовців за підозрою в корупції. За повідомленнями ЗМІ, акція пов’язана з убивством журналіста-розслідувача Куцяк, яке викликало масові протести, повідомляє DPA і BTA.

Фотографії та відео, поширені словацькими ЗМІ, показують, що заарештовані судді пов’язані з розслідуванням вбивства журналіста Яна Кучяка.

Стверджується, що бізнесмен Маріан Кохнер, переслідуваний як особа, відповідальна за вбивство, систематично підкуповував суддів протягом багатьох років, задовго до вбивства в лютому 2018 року.

Не згадуючи імена, поліція повідомила в Facebook, що в ході акції під кодовою назвою Storm були заарештовані 13 суддів, приймач, адвокат і двоє інших підозрюваних. Вони були звинувачені в корупції та зловживанні службовим становищем, перешкоджання судовому розгляду і загрозу незалежності суду.

Убитий журналіст писав про бізнес Кохнер, а також про інші випадки корупції. DPA нагадує, що після вбивств масові демонстрації проти корупції призвели до відставки тодішнього соціал-демократичного уряду.