Лікар Саакашвілі: “Його стан критичний, з кожною годиною погіршується”

Лікар Саакашвілі: його стан критичний, з кожною годиною погіршується

“Лікар колишнього президента Грузії Михайла Саакашвілі, який голодував 38 днів у в’язниці, сказав, що стан колишнього глави держави критичний і ситуація може погіршитися найближчим часом”, – повідомляють «Новини-Грузії».

«Це трагедія, тому що деякі показники погіршуються з кожною годиною. Ситуація зараз критична”, – прокоментував д-р Ніколоз Кіпшидзе.

Він закликав на консультацію до лікарів, які були запрошені міністерством охорони здоров’я Грузії для спостереження за здоров’ям Саакашвілі після того, як він оголосив голодування.

«Прошу членів ради негайно зібратися разом та вирішити, що робити. Його стан стане незабаром критичним, це може статися за кілька годин», – додав Кіпшидзе.

Раніше Саакашвілі заявляв, що відмовився приймати ліки та харчові суміші, які тюремні лікарі використали для підтримки його життєво важливих показників.

Рішення колишнього президента було ухвалено після низки заяв влади, які, на думку опозиції, намагаються дискредитувати голодування Саакашвілі. Міністр юстиції Грузії Раті Брегадзе навіть заперечував, що колишній президент оголосив голодування.

Нагадаємо, 1 жовтня Саакашвілі було затримано у Грузії, де проти нього порушено кілька кримінальних справ. Наступного дня з’явилася інформація про те, що Саакашвілі оголосив голодування та представився політичним в’язням.

29 жовтня прем’єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі заявив, що Саакашвілі не буде видано Україні, де він перебував до повернення до Грузії.

Зі свого боку, президент Саломі Зурабішвілі заявила, що не скористається своїми повноваженнями для його помилування.