Зіткнення кораблів в Будапешті. Капітан затриманий

Угорська поліція повідомила, що український капітан готеля-корабля, який зіткнувся з круїзним лайнером в Будапешті з південнокорейськими туристами на борту, був затриманий і допитаний в якості підозрюваного. Щонайменше, сім чоловік загинули в результаті катастрофи.
У повідомленні на веб-сайті угорської поліції говориться, що в рамках розслідування, розпочатого у зв’язку з лихом, були перевірені і конфісковані речові докази.
«На підставі доказів і особистих свідчень, отриманих в ході розслідування, виникли обґрунтовані підозри щодо капітана. Тому слідчі допитали капітана готелю-судна, громадянина України, як підозрюваного у створенні загрози для руху по воді, що призвело до катастрофічних наслідків і загибелі 7 осіб »,- повідомила поліція.
Як додано в офіційному повідомленні, житель Одеси, 64-річний Юрій, після допиту був затриманий і заарештований.
Корабель-готель зіткнувся в середу ввечері з меншим круїзним судном, зробивши наліт на нього під мостом Маргарет-Брідж на Дунаї. Маленький корабель впав і швидко затонув. На борту перебувало 35 осіб. Сім пасажирів отримали тільки легкі поранення, сім тіл були виловлені, і пошук інших пасажирів все ще триває.
У поліцейському повідомленні підкреслювалося, що все ще вживаються заходи з пошуку 21 зниклої безвісти людини в руслі швидкоплинної річки Дунай і на її берегах.