Іспанія вилучила велику кількість наркотиків у мармурі з Мексики

Іспанська поліція вилучила 752 кг метамфетаміну. Влада заарештувала банду наркоторговців, які займалися контрабандою наркотиків в країну. За словами Guardian, група сховала наркотики в спеціальні отвори в величезних мармурових блоках.

Це найбільша кількість метамфетаміну, вилученого іспанськими властями.

Розслідування почалося в серпні 2019 року, після того, як іспанська влада виявила, що компанія імпортувала 25 тонн мармурових блоків з Мексики в порт Валенсії, хоча у компанії не було необхідних ресурсів і інфраструктури.

Згодом Цивільна гвардія, національна поліція та митні органи почали спільну операцію з розслідування діяльності компанії і перевірки доставки шести великих мармурових блоків, які були відправлені до Валенсії в середині жовтня.

43 упаковки наркотиків були поміщені в 25 тонн мармурових блоків. Спочатку було виявлено 352 кілограми наркотиків, а потім ще 400 кілограмів метамфетаміну.

П’ять осіб було заарештовано в результаті дій влади. Було знайдено п’ять пістолетів і 150 000 євро готівкою. 19 об’єктів нерухомості, 14 транспортних засобів були конфісковані і 7 банківських рахунків були заморожені.