У Греції страйкують лікарі та медсестри

“Сьогодні у Греції страйкують лікарі та медсестри”, – повідомляє інтернет-видання News News. Біля будівлі МОЗ відбувається акція протесту.

Організаторами є Конфедерація профспілок лікарняних лікарів Греції (OENGE) та Грецька конфедерація працівників державних лікарень (POEDIN).

У лікарнях країни оголошено 24-годинний страйк, в Аттиці страйк триватиме сім годин.

Профспілки вимагають покращення умов праці та найму нових людей. Вони скаржаться, що обладнання у лікарнях застаріло, а персонал виснажений.

У деяких місцях лише дві медсестри обслуговують 40 пацієнтів із коронавірусом. Борги, накопичені лікарнями, також високі. Профспілки вимагають відновлення практики виплати 13 та 14 окладів та взагалі збільшення фінансування державної системи охорони здоров’я.

З початком пандемії COVID-19 державні лікарні країни опинилися під особливим тиском. Для вирішення проблеми нестачі лікарів у лікарнях уряд Кіріакоса Міцотакіса неодноразово вдавався до практики оголошення мобілізації лікарів, які займаються приватною практикою. Потрібна була допомога і від приватних лікарень, які виявили ковидні ліжка та ліжка у відділеннях інтенсивної терапії.

Останніми тижнями в країні спостерігається поступове ослаблення навантаження на лікарні. Кількість пацієнтів із COVID-19, які потребують стаціонарної допомоги, зменшилася. Відсоток тяжких випадків також знижується.

Дані показують, що у лютому смертність хворих на ковидну інфекцію знизилася на 20 відсотків.

На думку експертів, країна вже виходить із гострої фази пандемії, а охоплення вакцинацією понад 70 відсотків громадян дозволяє поступово повернутися до нормального життя, пише газета «Прото Тема», уточнюючи, що це буде можливе лише для вакцинованих людей.

Сьогодні збирається експертна комісія, щоб обговорити питання про скасування обов’язкового носіння захисних масок з огляду на недавній початок туристичного сезону в Греції.