Внаслідок обстрілу сепаратистами один військовослужбовець загинув, шестеро поранено. Зеленський скликає резервістів до армії

“За останніми даними, що одного солдата було вбито і шістьох поранено в результаті обстрілу проросійськими сепаратистами на сході України за останні 24 години”, – повідомляє Reuters.

На своїй сторінці у Facebook українська армія повідомила, що минулої доби зафіксувала 96 обстрілів з боку сепаратистів. Сепаратисти застосовували важку артилерію, міномети та ракетні комплекси «Град».

Президент України Володимир Зеленський оголосив про набір резервістів до армії. Однак він непохитний у тому, що на цьому етапі загальна мобілізація в країні не потрібна.

Президент також заявив, що пошуки дипломатичного вирішення кризи не закінчено. Звертаючись до нації, Зеленський наголосив, що його указ поширюється лише на тих українців, які записалися у т.зв. “оперативний резерв”.

Вони будуть мобілізовані лише на певний період. Наразі у Збройних силах України близько 250 тисяч солдатів та близько 140 тисяч резервістів.