Двоє постраждалих внаслідок пожежі у лікарні Covid у Румунії

“За словами офіційних осіб, двох пацієнтів загинули і медсестру було поранено внаслідок пожежі в лікарні COVID-19 у центральному румунському місті Плоєшті рано вранці в четвер, що є останнім у серії смертельних пожеж у лікарнях за рік”, – повідомляє Reuters.

Пожежа, яка була швидко загашена, виникла близько 2:00 за Грінвічем і торкнулася кімнати. П’ятнадцять пацієнтів із крила було переведено до іншої лікарні.

Понад 17 400 пацієнтів із COVID-19, у тому числі 310 дітей, проходять лікування у румунських лікарнях, у тому числі 1823 – у відділеннях інтенсивної терапії.

У Румунії другий за величиною рівень вакцинації в Європейському союзі та один із найвищих показників смертності від COVID-19 у світі, при цьому рекордна щоденна кількість інфікованих у жовтні призводить до переповнення лікарень.

У жовтні внаслідок пожежі у відділенні інтенсивної терапії лікарні у східному місті Констанца загинули дев’ятеро людей. У лютому в столиці країни Бухаресті внаслідок пожежі загинули чотири пацієнти.

Торік у листопаді 10 людей загинули внаслідок пожежі у відділенні інтенсивної терапії окружної лікарні Петра-Нямц.

Посадовці почали регулярно перевіряти кисневі лінії та дозволи на пожежну охорону в лікарнях.

Ще до пандемії у Румунії була одна із найменш розвинених інфраструктур охорони здоров’я в ЄС.

Країна побудувала лікарню за останні три десятиліття, найменше витрачає на охорону здоров’я в ЄС та відчуває нестачу лікарів та медсестер.