Талібан, як і раніше, заблокований в Facebook

Керівництво соціальної мережі Facebook заявило, що, незважаючи на офіційне захоплення влади талібами в Афганістані, вони залишаться забороненими в мережі. Організація Талібан була описана, як «небезпечна» відповідно до власної політики мережі, хоча Державний департамент США не вважає їх терористичною організацією.

В даний час неясно, якщо уряд Афганістану буде визнано міжнародним співтовариством, чи збережуться санкції, введені Facebook.

“Талібан запустив свій перший веб-сайт в 1998 році”, – повідомив Sky News доктор Ніл Агарвал, викладач Колумбійського університету і автор книги «Віртуальний емір талібів». У книзі досліджується, як присутність організації в соціальних мережах призвела аудиторію талібів до філософії організації.

Facebook пригрозив видалити облікові записи, підтримувані талібами або від їхнього імені, і заборонив хвалити, підтримувати і поширювати їх діяльність.

На сьогоднішній день Талібан не кваліфікований і не санкціонований, як терористична організація в Сполучених Штатах, а також вони не були заборонені у Великобританії і ЄС, хоча історично вони піддавалися санкціям з боку Канади, Росії і ОАЕ.

Проте, ця організація вважається Особливо позначеною глобальною терористичною організацією (SDGT) Міністерством фінансів США, що означає, що фінансові операції з нею заборонені.