Греція виділила 100 мільйонів євро на підтримку працівників культури

“Уряд Греції виділив 100 мільйонів євро організаціям, які постраждали від обмежень через коронавирус і працюючим в сфері культури”, – повідомила міністр культури і спорту Ліна Мендон.

Станом на травень 45 000 працівників культури та незалежних художників отримують 800 євро на місяць, встановлені урядом для всіх тих, хто втратив роботу через обмеження, викликаны коронавірусом. Їм також дозволено припиняти свої страхові та податкові платежі. Також вони звільняються від зобов’язань по погашенню банківських кредитів.

Міністр також оголосив, що 18 травня будуть відкриті археологічні розкопки і розкопки під відкритим небом, а також репетиції в кінотеатрах і кінозйомках в рамках плану по зняттю обмежень, введених урядом для обмеження поширення коронавіруса. Літні кінотеатри будуть відкриті з 1 червня, а музеї – з 15 червня.

Заплановані на літо концерти під відкритим небом можуть відбутися за умови, що місця для глядачів будуть зайняті до 40 відсотків. Сцена повинна бути розташована на відстані не менше трьох метрів від першого ряду глядачів. Крім того, глядачі повинні знаходитися на обов’язковій фізичній відстані не менше 1,5 метра один від одного, навіть якщо вони стоять. Мендон додав, що артисти на сцені так само повинні стояти на відстані 1,5 метра один від одного.

Міністр також оголосив, що вводяться ваучери для культурних організацій, які можна роздавати глядачам замість грошей за невикористані квитки на спектаклі або концерти. Глядачі можуть використовувати такий ваучер для участі в іншому культурному заході тієї ж компанії-організатора до кінця року.