Вулкан в Індонезії продовжує вивергатися, вже 34 жертви

Кількість загиблих внаслідок виверження вулкана Семеру в Індонезії збільшилася до 34 людей”, – повідомило Національне агентство боротьби з лихами, направивши допомогу до потерпілого регіону.

Найбільша гора на острові Ява в суботу викинула в небо гриб вулканічного попелу, а дощ, що обрушився, перетворив попіл на гарячий бруд, який, спустившись з гори, примусив тисячі людей у ​​паніці покинути свої будинки.

Внаслідок стихійного лиха цілі вулиці залилися брудом та попелом, захлеснувши будинки та автомобілі.

«Остання інформація з місця катастрофи: 34 особи загинули, 17 зникли безвісти», – сказав представник Агентства з надзвичайних ситуацій Абдул Мухарі.

За його словами, із постраждалих районів евакуйовано близько 3700 людей.

Рятувальники борються в небезпечних умовах після смертоносного виверження, що сталося на вихідних, у пошуках тіл, що вижили, і тіл серед уламків будівель, зруйнованих вулканом і потерпілих від вулкана транспортних засобів.

Пошукові групи використовували собак для допомоги в операції.

Гора Семеру залишається активною з суботи, невеликі виверження змушують рятувальників та мешканців залишатися на краю.

“Раніше сьогодні було три невеликі виверження, кожне з яких викинуло попіл приблизно на кілометр у небо”, – заявила влада.

Влада порадила місцевим жителям не наближатися до кратера Семера ближче за п’ять кілометрів, оскільки повітря поблизу сильно забруднене і може постраждати вразливі групи населення.

Індонезія розташована на Тихоокеанському вогняному кільці, де зустріч континентальних плит викликає високу вулканічну та сейсмічну активність, і в країні налічується близько 130 діючих вулканів.