Нідерланди введуть повний карантин до 19 січня

Уряд Нідерландів запроваджує суворіші заходи щодо обмеження поширення коронавіруса. Вони вступлять в силу сьогодні опівночі і будуть діяти до 19 січня 2021 року.

Нові заходи включають закриття всіх торгових точок, крім предметів першої необхідності – продуктових магазинів, аптек, а також хімчисток, перукарень, масажних салонів, косметичних кабінетів, за винятком стоматологічних кабінетів і кабінетів фізіотерапії.

Закриваються всі початкові і середні школи, а також дитячі садки, які з 16 грудня 2020 року буде переведено на онлайн-форми навчання. Денний догляд за дітьми співробітників соціально значущих професій буде надаватися.

Всі спортивні зали, тренажерні зали, басейни, сауни, а також музеї, кінотеатри, театри, казино, зоопарки припиняють роботу.

Готелі можуть залишатися відкритими, але харчування й напої для їх гостей, включаючи обслуговування номерів, припиняються. Всі заклади в сфері громадського харчування залишаються закритими.

Громадянам рекомендується залишатися вдома, як можна довше і по можливості продовжувати працювати з дому.

Влада закликає не приймати більше двох відвідувачів в день старше 12 років, за винятком 25 і 26 грудня 2020 року, а протягом двох свят господарі можуть приймати не більше трьох гостей, які не є членами сім’ї.