Пентагон попереджає, що Китай нарощує потенціал для завдання першого ядерного удару

Генерал Джон Хітон, заступник голови Комітету начальників штабів збройних сил США, сказав CBS, що Китай нарощує свій військовий потенціал, який може дозволити Пекіну завдати удару першим.

Коментуючи недавні китайські випробування гіперзвукової зброї, Хітон сказав: Вони випустили ракету великої дальності. Вона облетіла земну кулю, відокремившись від неї, і гіперзвуковий блок, який полетів до Китаю і вразив ціль у Китаї».

На запитання репортера, чи було вражено мету, Хітон відповів: «Досить близько».

Говорячи про ці та інші розробки китайської сторони у військовій сфері, він підкреслив: «Навіщо вони розвивають увесь цей потенціал? Це схоже на зброю для першого удару. Саме так мені здається цей вид зброї,” додав він.

16 жовтня Financial Times повідомила, що Китай запустив гіперзвукову ракету, здатну нести ядерну зброю. Випробування, як зазначає видання, справило сильне враження на Пентагон, оскільки несподівано продемонструвало значні успіхи Китаю у розробці гіперзвукової зброї.

Офіційний представник міністерства закордонних справ Китаю Чжао Ліцзян заявив 18 жовтня, що у серпні Китай відчував не новий тип зброї, а космічний корабель.