Швеція розглядає поворот у боротьбі з коронавірусом

Як повідомляє Deutsche Welle з посиланням на місцеві ЗМІ, Швеція розглядає питання про зворотний поворот заходів по боротьбі з коронавірусом.

Скандинавська країна є однією з небагатьох в Європі, яка ще не ввела заходи з блокування населення в своїх будинках.

Уряд прагне розширити повноваження щодо введення блокади або більш суворих обмежень у суспільному житті.

Уряд скандинавської держави підтримав пропозицію без схвалення парламенту, яке надало б більше повноважень для вжиття надзвичайних заходів у боротьбі з коронавірусом. Уряд в даний час очікує схвалення з боку інших сторін.

Опозиційні партії зажадали, щоб їм було дозволено переглядати і контролювати будь-яке рішення уряду, прийняте на підставі надзвичайного законодавства. Уряд сподівається, що пропозиція буде схвалена в найближчі дні.

Тим часом колишній прем’єр-міністр Швеції і дипломат Карл Більдт твірнув, що уряд в даний час шукає парламентське схвалення для прийняття закону, який дозволить прийняти більш жорсткі заходи проти коронавірусу.

Здається, принаймні, мовчазне визнання того, що нинішній політичний курс недостатній. Може бути, прийшов час діяти, написав він у соціальній мережі.

Швеція є найбільш постраждалою країною в порівнянні з іншими скандинавськими країнами. У Швеції підтверджено понад 6400 випадків і 373 померли.

Згідно з останніми даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, у світі зареєстровано понад 1 мільйон підтверджених випадків захворювання і понад 57 000 померли. Випадки були зареєстровані в 207 країнах і територіях. Дані Університету Джонса Хопкінса показують більше 1,2 мільйона випадків захворювання і більше 64 000 смертей в 181 країні, більше 246 000 із заражених одужали.