Зростання заробітної плати в Квебеку випереджає прогнози

У Квебеку оплата праці збільшиться більше, ніж очікувалося.

Гарна новина для сотень тисяч працівників канадської провінції Квебек і тих, хто планує в найближчому майбутньому подати заявку на імміграцію в цю канадську провінцію. Згідно з нещодавно опублікованою інформацією у виданні Journal de Montreal, з 1 травня 2019 року мінімальна оплата праці в Квебеку збільшиться до 12,5 доларів за годину.

Це не просто компенсація річної інфляції, а хоч і невеликий, але реальний ріст заробітної плати, який випереджає підвищення цін на товари, продукти і послуги.

Згідно з планом, тільки через рік мінімальна заробітна плата повинна була збільшитися до 12,5 доларів. Підвищення йде з випередженням графіку.

Причиною такого рішення провінційної влади став намір скоротити розрив між погодинною оплатою праці і ставкою за місяць. Починаючи з травня, мінімальна заробітна плата становитиме рівно половину від середньої оплати праці, що становить 25 доларів на годину.

Нагадаємо, раніше ми писали про ініціативу профспілкових лідерів Чехії вимагати від роботодавців однакової з чеськими робітниками платити і українським трудовим мігрантам, які допомагають заповнити великий дефіцит фахівців на ринку праці Чехії.

Уряд Канади запускає нову пілотну програму для залучення кваліфікованих іноземних фахівців в невеликі міста п’яти провінцій і трьох територій країни.